バジルのマッシュポテトby Annさん

【料理紹介】

普段のマッシュポテトにひと手間加えたレシピ。
香りもよく、お肉料理の付け合せにとても合います。
ワインとの相性も抜群です!

【人数】:4人分 【調理時間】:15~30分
【材料】
baking potatoes(ベイクドポテト) 2 1/2 pounds
salt(塩) 1 1/2 teaspoon
butter(バター) 4 tablespoons
milk(牛乳) 1/2 cup
sour cream(サワークリーム) 2/3 cup
chopped basil(バジルみじん切り) 1/2 cup

【作り方】

  1. In a saucepan combine potatoes (peeled and cut into 1-inch cubes) with enough water to cover by 1 inch and add 1 1/2 teaspoons salt. Bring to a boil, reduce heat to a simmer, and cook until potatoes are fork-tender, about 15 to 20 minutes.
  2. Drain potatoes in a colander. Add butter and milk to the saucepan and heat until butter is melted. Return potatoes to the saucepan, add sour cream, and mash with a potato masher until desired smoothness is achieved. Season with more salt (if necessary) and black pepper. Stir in chopped basil and serve immediately.
  3. (日本語)
    カットしたジャガイモを入れた鍋に十分芋が浸る+α程の水を張り、塩を入れ茹であげ水を切る。
  4. バターとミルクを入れ、バターが溶け出したら3のを入れる。サワークリームを入れ、ポテトをマッシュする。塩味が足りなければ足し、こしょうで味を調える。最後にバジルを絡めて出来上がり。

【ワンポイントアドバイス】

★ポテトを茹でるのが面倒であればスチームしてもいいですよ!
★ハンドミキサーを使うと簡単です。
★私のブログ内の「Red Wine Beef Shank 」と合わせるのにお勧めのサイド。
★小さくパックして冷凍保存も可能。